SUSRETI

Izetbegović i Koč: Potrebno ponovno pokretanje formata trilateralnih sastanaka

Naglašeno je da odlični odnosi između BiH i Turske predstavljaju snažan faktor sveukupne stabilizacije prilika u BiH, ali i čitavom regionu

Izetbegović i Koč: Dogovore realizirati na principu kompromisa. Fena

Avaz.ba / Fena

22.9.2020

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Republike Turske Halduna Koča (Koc), s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.


Istaknuto je uspješno okončanje pregovora o Mostaru čime je omogućeno održavanje lokalnih izbora u ovome gradu.


Izetbegović je kazao da je dogovor kojim je osigurana provedba izbora u Mostaru realiziran na principu kompromisa, bez ultimatuma i ucjena koji se postavljaju na drugim temama, te da navedeni model treba koristiti za rješavanje i ostalih političkih pitanja kako bi se stvorila pozitivna klima u zemlji.


Sagovornici su razgovarali o potrebi ponovnog pokretanja formata trilateralnih sastanaka, kao i o novim modalitetima unapređenja ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, što bi trebalo rezultirati novim investicijskim projektima.


Naglašeno je da odlični odnosi između Bosne i Hercegovine i Turske predstavljaju snažan faktor sveukupne stabilizacije prilika u BiH, ali i čitavom regionu, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.