PRVA REAKCIJA

Halid Muslimović za "Avaz" komentirao prijavu SIPA-e: To je glupost

Zna se ko to radi. I taj advokat, koji to radi, blefira, tvrdi pjevač

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

Halid Muslimović

Foto: Arhiva


Nakon što je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića, on je u izjavi "Avaz" kazao: 

- To je glupost. Šupljiranje.  Zna se ko to radi. I taj advokat, koji to radi,  blefira - rekao je Muslimović u prvoj reakciji za jedan medij.

Muslimović se tereti da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM. 

  • Halid Muslimović

    Halid Muslimović

    Foto: Arhiva


- Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv H. M. podnesen je 21. septembra. Oštećeno je lice iz Australije na način da je dovedeno u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predalo najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog djela prevara - rečeno je.

Oštećena je Sonja Bašić iz Melburna koja je ranije tvrdila da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara, a zbog čega se pjevaču sudi u Banjoj Luci. 

NA VRH

Komentari