PODNESENA KRIVIČNA PRIJAVA

Kovačević za "Avaz": Nisam vidio o čemu se radi, savjest mi je čista

Protiv portparola Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratka Kovačevića podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je ovu instituciju oštetio za oko 63.000 maraka

Piše: A. Č. / Avaz.ba

Kovačević: Niko me nije kontaktirao

Foto: Arhiv


Protiv portparola Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratka Kovačevića podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je ovu instituciju oštetio za oko 63.000 maraka.

Inspektori SIPA-e podnijeli su izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je Kovačević počinio krivično djelo pronevjera u službi i krivično djelo pranje novca.   

Kovačević je za "Avaz" rekao da ga niko nije zvao i da nije upoznat sa predmetom.

- Nisam vidio o čemu se radi niti me bilo ko pitao o tome. Znam da nisam ništa prekršio i da mi je savjest čista. Vidjet ću šta mi se stavlja na teret - rekao nam je Kovačević.

On se tereti da je u svojstvu načelnika Odjeljenja za komunikacije UIO BiH duži vremenski period od UIO naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, iako na to nije imao pravo.

Iz SIPA-e je potvrđeno da je Kovačević kao mjesto boravka prijavio Istočno Sarajevo i na osnovu toga naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, čime je UIO oštetio za oko 63.000 KM.

Više o temi

SMANJENJE BDP-A ZA 6 POSTO
Loše prognoze: Najgore za bh. građane i ekonomiju tek slijedi
NA VRH

Komentari