NOVA AKADEMSKA GODINA

Redovi ispred prostorija sarajevskog Univerziteta, studenti pohrlili po upisni materijal

Upisni materijal moguće preuzeti svakog radnog dana u periodu od 09:00 do 14:00 sati

Studenti ispred sarajevskog Univerziteta. A. V. / Avaz.ba

Piše: A. V. / Avaz.ba

23.9.2020

Danas je počeo upis studenata u novu akademsku godinu, a ispred sarajevskog Univerziteta stvorili su se redovi.

Veliki broj studenata, uglavnom brucoša, zaputio se kupiti upisni materijal, koji je moguće preuzeti na pisarnici Univerziteta (Obala Kulina bana 7).

Ispred smo zatekli i nekolicinu studenata viših godina, koji su došli po upisni materijal.

- Student sam Elektrotehničkog fakulteta, sada trebam upisati treću godinu. Došao sam kupiti upisni materijal, koji više nije dostupan u prostorijama fakulteta, već samo ovdje - rekao nam je jedan od studenata.

Iz UNSA su naglasili da se uplata može izvršiti isključivo u banci putem uplatnice, s čijim ovjerenim primjerkom je moguće preuzeti upisni materijal svakog radnog dana u periodu od 09:00 do 14:00 sati.

Cijena za brucoše je 30 KM, a tu je uključen i indeks. Komplet upisni materijal (upisni list, list o prijavi semestra i prijavni list ŠV 20) košta 2 KM.

Školarina za sve redovne studente prvog ciklusa studija, koji prvi put upisuju odgovarajuću godinu (stari sistem i bolonjski studij), iznosi 100 KM, dok je za drugi ciklus cijena 130 KM.

Djeca šehida i poginulih boraca koji prvi put upisuju odgovarajuću godinu prvog ili drugog ciklusa studija oslobođeni su plaćanja upisnine.

Cijena školarine prvog i drugog ciklusa za vanredne i samofinansirajuće studente varira od fakulteta do fakulteta, a moguće ih je pronaći ovdje.

Studenti ispred sarajevskog Univerziteta. A. V. / Avaz.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.