STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen

Avaz.ba

U toku radovi

Foto: Ilustracija


Zbog lokalnih i povremenih padavina vozači se upozoravaju na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Vitez - Travnik (Bila), Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Karanovac - Crna Rijeka (kanjon Tijesno), Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Jablanica - Mostar, Maglaj - Doboj (Mravići), Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 8 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Više o temi BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA
Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na