POTVRĐENO

Tužilaštvo KS zaprimilo prijavu protiv ministrice Nihade Glamoč

Na adresu redakcije "Dnevnog avaza" prošle sedmice je stigla prijava protiv ministrice Glamoč i drugih u kojoj je pisalo da je štimala posao djeveru Arminu Glamoču i njegovoj firmi "Luminos"

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

24.9.2020

Nihada Glamoč. Arhiv

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zaprimilo je anonimnu prijavu protiv ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihade Glamoč (SDA).

Ovu informaciju potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS. 

- Tužilaštvo jučer, 23. septembra, zaprimilo anonimnu prijavu protiv Nihade Glamoč i drugih - kazala je Bavčić.

Podsjećamo, na adresu redakcije "Dnevnog avaza" prošle sedmice je stigla prijava protiv ministrice Glamoč i drugih u kojoj je pisalo da je štimala posao djeveru Arminu Glamoču i njegovoj firmi "Luminos". 

Naime, ova firma je u novembru 2018. godine dobila posao nabavke rasvjetnih tijela za kompaniju u državnom vlasništvu „Sarajevogas“, gdje je u to vrijeme upravo Glamoč bila direktorica. Posao težak 34.983 KM firma „Luminos“ dobila je jer se jedina prijavila na tender. No, u prijavi se navodi da je još jedan ugovor, i to onaj potpisani 11. septembra ove godine za nabavku GIS sistema javne rasvjete KS, uvertira za posao u kojem će firma "Luminos", također, sudjelovati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.