SJEDNICE

Nadzorni odbor mimo volje Vlade FBiH: Za direktora "Željeznica" imenovan Mandžo, umjesto Enisa Džafića

Nadzorni odbor je poštivajući poredak rang liste koji je sačinila komisija kao i etički kodeks ponašanja organa upravljanja izabrao Rešada Mandžu, stoji u odluci

Džafić: Bio treći na listi. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

24.9.2020

Nadzorni odbor Željeznica FBiH odlučio je danas ne postupiti po ranijoj saglasnosti Vlade Federacije BiH za imenovanje generalnog direktora tog javnog preduzeća. Vlada je predložila imenovanje Enisa Džafića (SDA), iako je bio tek treći na konkursu a Rešad Mandžo (SDA) prvi.

Nadzorni odbor je za  direktora "ŽeljeznicaFBiH" umjesto predloženog Džafića imenovao Mandžu.

 - Nadzorni odbor  je po donošenju odluke o raspisivanju konkursa i imenovanje generalnog direktora imenovao komisiju, sačinjenu od stručnih osoba koji svojim znanjem pokrivaju širok spektar oblasti, a sve u cilju kvalitetnog odabira kandidata koji su aplicirali na traženu poziciju stoji u obrazloženju.

Podsjećamo,  Rešad Mandžo bio je na okončanom intervju prvi na listi s  19 ostvarenih bodova, Sead Cucak drugi sa 13 bodova, dok je trećerangirani bio  Džafić sa devetz bodova.

- Nadzorni odbor je poštivajući poredak rang liste koji je sačinila komisija kao i etički kodeks ponašanja organa upravljanja izabrao Rešada Mandžu za generalnog direktora JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo - rečeno je za "Avaz".

Istaknuto je da je Nadzorni odbor je o izvršenom imenovanju generalnog direktora obavijestio Vladu Federacije BiH sa zahtjevom da se uvaži donesena odluka te ako bude potrebno Nadzorni odbor je suglasan svoj odabir dodatno obrazložiti i argumentovati svim članovima Vlade Federacije BiH.

Džafića je Vladi predložila Kadrovska komisija SDA, iako je Mandžo bio prvi na listi, kao najuspješniji kandidat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.