STANJE NA PUTEVIMA

Savjetuje se oprezna vožnja, mokar kolovoz i učestali odroni

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz

Avaz.ba

Učestali odroni

Foto: Ilustracija


Zbog nestabilnih vremenskih prilika, mogući su nailasci na mokar kolovoz, a pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja, saopćeno je iz BIHAMK-a. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na dionici Karanovac - Crna Rijeka u kanjonu Tijesno, danas se izvode radovi na asfaltiranju, zbog čega će od 7 do 18 sati doći do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na putni pravac Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić-Grad. 

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela. 

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se saobraća usporeno zbog radova: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Vitez - Travnik (Bila) Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Maglaj - Doboj (Mravići), Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Više o temi BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi
STANJE NA PUTEVIMA
Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na