NA LICU MJESTA

Pogledajte mjere (ne)sigurnosti u hali gdje se štampaju glasački listići

U prostoru gdje se odvija ključni posao štampanja i pakiranja izbornog materijala, naslonjene su ploče za štampanje

Piše: E. T. / Avaz.ba

25.9.2020

Reporter "Dnevnog avaza" u popodnevnim satima ušao je u štampariju "Unioninvestplastika" u Semizovcu kod Vogošće u kojoj će se štampati glasački listići za loklane izbore koji se održavaju 15. novembra. 

Na kapiji nas je dočekao jedan zaštitar. On nas je sproveo do jedne hala iznad koje je natpis "Hala 2 - Izbori 2020". Do hale gdje se štampaju listići proveo nas je službenik Centralne izborne komisije (CIK). Kaže da je još sat vremena tu i da ide kući te da smo stigli u posljednji čas "jer su svi novinari jutros bili u štampariji". 

Na ulazu u prostor gdje se odvija proces štampanja i pakovanja listića, još jedan zaštitar. Tražio je novinarsku iskaznicu, ali nismo upratili da je u izvještaj ulasci/izlasci upisao ime i vrijeme ulaska. 

U prostoru gdje se odvija ključni posao štampanja i pakiranja izbornog materijala, naslonjene su ploče za štampanje. "Uputstvo Banja Luka", pisalo je pored

Desetak ljudi s plavim majicama i natpisom na leđima "Izbori 2020" rade na štampanju izbornog materijala. U toj hali nismo primijetili ni kamere videonadzora a nije poznato ni ko vrši pregled onoga što uzabilježe nadzorne kamere. 

Nakon obilaska napustili smo halu. Od prostora u kojem se štampaju listići do glavne ceste cca je nekih 30 metara protivpožarnim putem koji mogu izaći i teretni kamioni. 

Pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.