TREBINJE

Otvorena izložba fotografija "Foto BiH"

Izložene 102 fotografije od 45 autora

Sa otvaranja izložbe. P. Mucović

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

26.9.2020

U Muzeju Hercegovine u Trebinju otvorena je 13. izložba fotografija "Foto BiH".

Selektor ovogodišnje izložbe, na kojoj su izložene 102 fotografije autora iz BiH, bio je Milorad Kašćelan iz Univerzitetskog foto-kino kluba u Banjoj Luci.

Član Upravnog odbora Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Radoje Elez KM AUF BiH rekao je da se izložba tradicionalno organizuje, te da je ove godine prolongirana zbog epidemiološke situacije.

Sa otvaranja izložbe. P. Mucović

- Za izložbu je konkurisalo 95 autora, sa 380 fotografija, selektor je izabrao 102 fotografije od 45 autora - naveo je Elez.

Izložbu je otvorio načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević, koji je odao priznanje Foto-kinu klubu Trebinje, organizatoru izložbe, istakavši da je ona postala respektabilna i ušla u kalendar Manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto".

Sa otvaranja izložbe. P. Mucović

Predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović rekao je novinarima da su fotografije u crno-bijeloj tehnici i koloru, a motivi su pejzaži, portreti i ulična fotografija.

U kategoriji kolor fotografije prva nagrada je pripala Jovici Paniću, druga Gordani Iatnjatić, a treća Jelena Đurđević. Pohvale su dobili Zejnil Šuko, Vladimir Tadić i Radoje Elez. U monohrom selakciji nagrade su osvojili Milena Erceg, Amir Čengić i Dušan Vuković, a pohvaljeni su Alen Štriković, Predrag Božić i Inga Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.