ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Komšić: Pozivam Dodika i Čovića da Srbe i Hrvate prestanu tretirati kao stoku

Komšić je rekao da to što se te presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, znači da imaju problem s evropskim i civilizacijskim vrijednostima

Željko Komšić. Arhiv

Avaz.ba

26.9.2020

Član Predsjedništva BiH Komšić je poručio da su Dodikove i Čovićeve deklaracije o razbijanju BiH izraz protivljenja presudama iz Strasbourga.

- Implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava neminovno vode ka definisanju Bosne i Hercegovine kao građanske države. Naše zalaganje za Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu u potpunosti je u korelaciji s tim presudama, navodi Komšić.

Komšić je rekao da to što se te presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer oni imaju drugačije je njihov problem i oni nemaju problem s nama nego s evropskim i civilizacijskim vrijednostima. 

Njihove eventualne deklaracije nikoga ne obavezuju na bilo šta niti su oni ekskluzivni predstavnici Srba i Hrvata.  Uostalom, pozivam ih da Srbe i Hrvate prestanu tretirati kao stoku, za koju misle da je mogu uvoditi i izvoditi iz države Bosne i Hercegovine. Posljednji put kada su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cijela stvar se završila tragično. Žalosno je i da su 25 godina poslije Dodik i Čović zagovarači takvih politika, rekao je Komšić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.