IZBORI 2020.

Duraković: Član SNSD-a predlaže članove biračkog odbora u ime ASDA u Srebrenici, evo i dokaza

Danas je priložio nove dokaze kojima je potkrijepio svoje tvrdnje

Avaz.ba

27.9.2020

Ćamil Duraković. Arhiv

Član izbornog štaba "Moja adresa:Srebrenica" i bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković danima proziva pojedine bošnjačke političare i stranke da u Srebrenici direktno rade za interese SNSD. Prije nekoliko dana objavio je na svom Facebook profilu video poruku u kojoj je prozvao predsjednika Prve stranke Amera Bekana zbog trgovine mjestima u biračkim odborima. 

-  Kada sam vidio ovjerene politički subjekte koji će učestvovati na izborima u Srebrenici, frapirao sam se brojem od njih 30. Dvadest ih je prijavljeno fiktivno da bi trgovali u ovo izborno vrijeme. Novo doba, Rebalans, Lijevo krilo, Savez mladih, Prva stranka... Niko od njih ne djeluje u Srebrenici, napisao je tada između ostalog Duraković.

Danas je priložio nove dokaze kojima je potkrijepio svoje tvrdnje. 

Naime, Duraković je priložio dokument koji dokazuje, kako tvrdi, da je Bojan Pejić iz SNSD-a dobio ovlaštenje da predlaže članove biračkih u Srebrenici u ime ASDA.

- Da ne pričamo paušalno evo i dokaz. BOJAN PEJIĆ iz srebreničkog SNSD-a ovlašten da predlaže članove BIRAČKIH ODBORA u Srebrenici u ime ASDA, napisao je Duraković.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.