DIREKTORICA USAID-A

Američki ambasador Erik Nelson najavio milionske projekte za bh. turizam

Zapanjilo me veličanstvo konja i ljepota krajolika, napisala Nensi Džej Eslik

Erik Nelson. Arhiv

Piše: Fu. M. / Avaz.ba

28.9.2020

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji Erik Nelson (Eric) najavio je podršku bh. turizmu kroz projekte USAID-a.

- Još jedna priča o uspjehu bh. Dijaspore Invest. Radujemo se novim pričama o uspjehu dok USAID proširuje svoju podršku sektoru turizma - napisao je Nelson na LinkedInu objavivši i status Nensi Džej Eslik (Nancy J. Eslick) direktorice USAID-a u BiH.


- Jeste li u posljednje vrijeme bili u BiH? Mislim, jeste li zaista vidjeli zemlju i sve njezine ljepote? Globalna pandemija imala je ozbiljan utjecaj na međunarodni turizam, ali mogućnosti za posjetu novim mjestima u BiH ima puno, što znači da industrija može opstati dok se globalna putovanja ne nastave - napisala je Eslik na LinkedInu.

Otkrila je da je nedavno posjetila Livno i uvjerila se u sve ljepote ovog hercegovačkog kraja.

- Nedavno sam imala sjajno iskustvo posjeta divljim konjima Livna putem "Continental Adventure". Zapanjilo me veličanstvo konja i ljepota krajolika - napisal je.

-  Želim napomenuti da će se novi petogodišnji projekt USAID-a BiH, SEGA vrijedan 20 miliona dolara, baviti turizmom u BiH i pomoći industriji da stane na noge za ponovno zapošljavanje radnika, stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja i generiranje ekonomskog razvoja u zajednicama širom BiH - napisala je Eslik i dodala da je "istraživanje BiH sjajan način za promociju naše zemlje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.