REAKCIJA

Orić za "Avaz": Bošnjačko jedinstvo ključno, spriječimo izbornu krađu u Srebrenici

Ovo je crta preko koje ne smiju prijeći Bošnjaci. Zbog toga se moramo ujediniti i ne dozvoliti da se poništi izborna volja glasača, kaže Orić

Orić: Institucije moraju voditi računa. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

29.9.2020

Naser Orić, legendarni komandant odbrane Srebrenice, rekao je danas za "Dnevni avaz", komentirajući posljednja dešavanja, da se hitno moraju spriječiti izborne krađu u Srebrenici, kako se ne bi poništila izborna volja građana.

Orić tvrdi da je to u ovom trenutku itekako važno, ne samo za Srebrenicu, nego kompletnu državu. 

 - Srebrenica je simbol stradanja i genocida. Ovo je crta preko koje ne smiju prijeći Bošnjaci. Zbog toga se moramo ujediniti. Samo zajedno možemo ostvariti zacrtani rezultat, a onda je pobjeda zagarantovana. - kaže Orić.

On očekuje da se u vezi  izbornog inžinjeringa ozibljno uključi Međunarodna zajednica i da ovakve pokušaje zaustavi. 

 - Ovdje je ključna stvar da se to zaustavi na vrijeme. Ima još vremena. Osim toga, institucije koje se bave ovim pitanjem moraju raditi tokom cijelog mandata a ne samo pred izbore.. Vidimo se su već malverzacije  oko toga da se priprema da glasaju mrtvi, da se sprema izborni inžinjering da se trguje. Sve su to neki promašaji institucija koji vode računa o tome. Ali, kažem, sada je vrlo  bitno bošnjačko jedinstvo, da kada u Srebrenici vlada jedno opšte rasulo, Bošnjaci moraju održati  postignuto bošnjačko jedinstvo i ostati ujedinjeni kako ne bi došlo do razdora. Ključno je da se sami između sebe ne svađamo, da se držimo jedinistveni i zajedno i podržimo najbolje kandidate - kaže Orić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.