RJEŠAVANJE PROBLEMA

Predstavnici Agencije "Poslovnost" susreli se sa premijerom Nenadićem

Iz Agencije “Poslovnost” iskazali su zahvalnost premijeru na pokazanom interesovanju

Nenadić sa predstavnicima "Poslovnosti". Vlada KS

Piše: Fu. M. / Avaz.ba

29.9.2020

Kako je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo i najavio, premijer Mario Nenadić razgovarao je danas, po drugi put, sa predstavnicima Agencije “Poslovnost”, koje je predvodio njihov advokat Mirza Ališah.

Sastanku je prisustvovala i ministrica pravde i uprave KS Mersa Kustura.

Predstavnici ove agencije upoznali su premijera i ministricu da je rješavanje blokade zgrade Agencije “Poslovnost” od strane  kompanije “Brend” zbog koje radnici ne mogu ući u svoju poslovnu zgradu, dobilo svoj sudski epilog.

Općinski sud u Sarajevu je 8. septembra donio rješenje i izrekao privremenu mjeru prava pristupa Agenciji svojim prostorijama koja je, prema riječima advokata Ališaha, trebalo biti sprovedena u roku od tri dana.

Premijer Nenadić sa saradnicima. Vlada KS

- Također, prema zakonu, prigovor na izrečenu mjeru ne odgađa njeno izvršenje - dodao je Ališah.

Kako nakon više od 20 dana ova mjera nije provedena, protesti radnika su i dalje nastavljeni.

Premijer Nenadić je predložio da se Agencija obrati Kantonalnom tužilaštvu, Upravi policije MUP-a KS, Općinskom sudu Sarajevo, kao i kantonalnim i federalnim inspekcijama, kako bi od njih dobili institucionalnu podršku.

Iz Agencije “Poslovnost” iskazali su zahvalnost premijeru na pokazanom interesovanju, kao i za poduzimanje određenih koraka u okviru svojih ovlaštenja, kako bi se ova situacija što prije riješila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.