IZVJEŠTAJI

Od posljedica koronavirusa u RS preminule dvije osobe, 51 novozaražena

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.295 osoba

Piše: Avaz.ba

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.295 osoba

Foto: Arhiv


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 544 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 51 osobe. Radi se o 28 muških i 23 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 26 srednje i devet osoba starije životne dobi. 

Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Banja Luke, devet iz Bosanske Gradiške, po pet iz Bijeljine, Višegrada i Teslića, četiri iz Foče, dvije iz Zvornika i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Dervente, Kneževa, Bosanske Dubice, Ljubinja, Modriče, Nevesinja, Novog Grada, Novog Goražda i Trebinja.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženama starije životne dobi iz Trebinja i Banja Luke.  Do sada je u RS potvrđeno 9.318 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 309 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. 

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.295 osoba, a testirano je ukupno 79.612 osoba.  Ukupan broj hospitaliziranih u RS je 168, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 54, a u općim bolnicama 114. U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.249 osoba, a nadzor je završen kod 60.478 osobe.

Više o temi

Više o:

RS Koronavirus Zaraza
NA VRH

Komentari