CISTIČNA FIBROZA

Borba za svaki udah hrabre djece, njihov ambasador je Džanan Musa

Nedavno je održan prvi godišnji sastanak Udruženja kojem je prisustvovao NBA igrač

Udruženje za cističnu fibrozu BiH. Facebook

Piše: L. Medinić / Avaz.ba

30.9.2020

Udruženje za cističnu fibrozu u BiH za cilj ima da pojedinačna borba svakog člana postane zajednička obaveza. Cistična fibroza se ubraja u skupinu rijetkih bolesti, pa se o njoj rijetko javno govori. Upravo iz tog razloga oformljeno je Udruženje za cističnu fibrozu BiH, koje se svakim danom zalaže da borba protiv te bolesti mora biti nadmoćnija u odnosu na ignoriranje problema.

- Udruženje za cističnu fibrozu BiH  polako, ali sigurno dobija podršku javnosti, pa se i borba za svaki udah naših hrabrih mališana čuje sve jače i šire - navode iz ovog Udruženja.

Veliku ulogu u prepoznavanju problema cistične fibroze ima Džanan Musa, koji je zvanično postao ambasador Udruženja za cističnu fibrozu BiH.


USPJEŠNO ODRŽAN PRVI SASTANAK UDRUŽENJA ZA CISTIČNU FIBROZU U BOSNI I HERCEGOVINI 💫 U nedjelju, 27.09.2020.godine, u...

Objavljuje Udruženje za cističnu fibrozu u BiHPonedjeljak, 28. rujna 2020.

Nedavno je održan prvi godišnji sastanak Udruženja.

- Sastanku su prisustvovali roditelji iz skoro svakog Kantona u kojem imamo registrovane oboljele, tako da sa velikim zadovoljstvom i punim srcem možemo reći da smo nešto više od 2 i po sata, bez pauze, proveli u izuzetno radnoj atmosferi, te da smo odabranom tematikom i razmjenom iskustava i mišljenja nadmašili očekivanja mnogih - saopćeno je iz Udruženja.

Na sastanku su također prisustvovali i ljekari koji su svojim zalaganjem zaslužili veliku zahvalu i priznanje svih članova Udruženja.

- Pored roditelja, sastanku su se odazvali i ljekari različitih specijalističkih pozadina i velikodušno dali svoj doprinos u našoj namjeri da definišemo konkretne smjernice za unapređenje protokola liječenja oboljelih od cistične fibroze na području Federacije BiH - navodi se u saopćenju.

Sastanak je svojim prisustvom uveličao i ambasador Udruženja, Džanan Musa, sa željom da lično čuje životne priče i svakodnevne probleme oboljelih i njihovih porodica. 

Udruženje za cističnu fibrozu BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.