TRAGIKOMEDIJA

Predsjedništvo tvrdi da u Briselu ni do kakvih trzavica nije došlo

Iz Predsjedništva BiH su poslali demanti, u kome tvrde da nikakvih nesporazuma ili razmirica u Briselu nije bilo

Razmirice Predsjedništva u Briselu. Screenshot

Piše: Avaz.ba

30.9.2020

U Briselu je danas održan sastanak članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, Milorada Dodika i Željka Komšića sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem (Sassoli), a prilikom fotografiranja došlo je da manjeg incidenta. Naime Sasoli, je ponudio članovima Predsjedništva da stanu ispred panoa za fotografiranje, no, Dodik je namjerno zaobišao Sasolija i stao s njegove druge strane, tako da se predsjednik EP-a našao između njega i Komšića i Džaferovića.

Ipak, Predsjedništvo BiH poslalo je demanti, u kome tvrde da nikakvih nesporazuma ili razmirica u Briselu nije bilo i da su medijski napisi o tome neistiniti i zlonamjerni. Saopštenje Predsjedništva bez uredničkih intervencija prenosimo u cjelosti u nastavku.

- Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odlučno odbacuje i demantuje zlonamjerno predstavljanje u pojedinim domaćim medijima o nastupu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine tokom službene posjete Briselu.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je jedinstveno nastupilo u evropskim institucijama u Bruxellesu, bez razmirica ili drugih nesporazuma, pa i tokom protokolarnih aktivnosti, navode iz Predsjedništva.


Mi vam u nastavku još jednom prilažemo video sporne situacije, pa sami procijenite da li je u konkretnom slučaju sve prošlo "bez razmirica ili drugih nesporazuma".




Ili, ako vam iz ovog ugla snimak nije bio dovoljno uvjerljiv, pogledajte još jedan snimak, pa sami odlučite da li vjerujete više svojim očima ili press službi Predsjedništva.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.