ČLAN PREDSJEDNIŠTA BIH

Dodik nakon sastanka u Briselu: BiH najvjerovatnije dobiva kandidatski status iduće godine

Ohrabren sam i prijedlogom novog pristupa rješavanju migrantske krize i ekonomskom podrškom za infrastrukturne projekte, rekao Dodik

Avaz.ba

30.9.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Briselu da je zadovoljan obećanjem zvaničnika Evropske unije da će BiH sljedeće godine najvjerovatnije dobiti kandidatski status.

Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, komesarom za evropsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljem i potpredsjednikom Evropske komisije zaduženim za vanjske poslove Žozefom Boreljom, Dodik je rekao da je ohrabren i prijedlogom novog pristupa rješavanju migrantske krize i ekonomskom podrškom za infrastrukturne projekte.

- Paket ekonomske podrške, koji se usaglašava i trebao bi biti usvojen u idući utorak, podrazumijeva izgradnju komunikacija, auto-puteva, željeznica, plinovoda između glavnih gradova zemalja zapadnog Balkana. Bit će određeni i koridori, pa ćemo i mi uskoro početi da pripremamo dfokumentaciju za te projekte. Utvrđeno ih je 18 za cijeli zapadni Balkan - naveo je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.