KRAJINOM VLADA STRAH

Narod ne izlazi iz kuća, policija traga za ubicama, povrijeđeni migranti ne sarađuju s istražiteljima

Bit će malo teže jer je to pod samom Plješevicom, na samoj granici s Republikom Hrvatskom, rekao Šiljdeić

A. J. / Avaz.ba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona nastavljaju istragu o sinoćnjem sukobu migranata u Velikoj Kladuši kada su ubijene dvije, a povrijeđeno 18 osoba, potvrdio je za Avaz.ba portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

- Nemamo počinioce, traga se za njima. Bit će malo teže jer je to pod samom Plješevicom, na samoj granici s Republikom Hrvatskom - rekao nam je Šiljdedić.

Za to vrijeme, javnost je još više uznemirena nakon sinoćnjeg zločina. Građani Krajine su u strahu, boje se napuštati svoje domove, a policiji posao otežava i činjenica što povrijeđeni migranti ne sarađuju niti žele dati podatke o počiniocima.  

Kažu da je svakim danom sve gore, migranti izlaze iz kampova i dolaze u Žegarsko polje. Strahuju da će migranti i njih napasti.

Podsjećamo da je sinoć u 22.15 sati Policijska stanica Bihaća zaprimila telefonsku prijavu od građanke iz mjesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata, te da ima povrijeđenih.

- Radi se o državljanima Pakistana, a sve povrede su nanasene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama oni su napadnuti od druge grupe migranata porijeklom iz Afganistana - kazao je ranije Šiljdedić.

NA VRH

Podijeli članak na