SARAJEVO

Počela sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH: Delegati će razmatrati više zakonskih rješenja

Delegati bi danas po hitnom postupku trebali razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku FBiH

Sjednica Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Arhiv

Piše: E. H. / Avaz.ba

1.10.2020

U Sarajevu je počela sjednica Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Delegati bi danas po hitnom postupku trebali razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku FBiH, kao i Prijedlog zakona o Sudskoj policiji FBiH.

Prijedlog zakona o Sudskoj policiji podrazumijeva uređenje organizacije, upravljanja i rukovođenja, sredstva za rad, nadležnosti, ovlaštenja, radnog odnosa, zapošljavanja, obuke, te stručno usavršavanje, plate i naknade, disciplinsku i materijalnu odgovornost, kao i kontrolu rada i odbor sudske policije u FBiH. 

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje Nacrta zakona o sprovođenju odluka sudova zbog, kako je navedeno u Nacrtu, porasta broja neizvršenih odluka najviših sudskih institucija, kao i sporog i neefikasnog izvršavanja odluka.


Sjednica Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Arhiv

Pred delegatima bi trebao da bude i Prijedlog zakona o zaštiti na radu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o drumskom prevozu FBiH, saopšteno je iz federalnog Parlamenta.

Predviđeno je i razmatranje nekoliko prijedloga o prihvatanju zaduženja po različitim sporazumima i ugovorima, među kojima je Ugovor o finansiranju između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta Koridor Vc.

Delegati bi trebalo da se izjasne i o davanju saglasnosti za Finansijski plan Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH za ovu godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.