ODLUKE

Vijeće ministara odobrilo zajam od 20 miliona eura za javni prijevoz u KS

Na taj način predviđeni su obnova voznog parka i povećanje njegovog kapaciteta radi dovođenja na nivo koji će zadovoljiti stvarne potrebe korisnika

Fena / Avaz.ba

Rok otplate kredita je 25 godina

Foto: Fena


Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojio je danas Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i imenovalo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke (EIB) za projekat "Obnova voznog parka za javni linijski prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo - II faza" vrijedan 20 miliona eura.

Na taj način predviđeni su obnova voznog parka i povećanje njegovog kapaciteta radi dovođenja na nivo koji će zadovoljiti stvarne potrebe korisnika i unaprijediti javni linijski prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo.  Rok otplate kredita je 25 godina, uključujući grejs period od pet godina, sa alokacijom na Federaciju BiH, odnosno Kanton Sarajevo, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Pored ovih sredstava EIB-a, predviđeno je sufinansiranje projekta s 10 miliona eura iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na