ŽESTOK OKRŠAJ

Konaković objavio da se na Ilidži projekti završavaju "noseći na kafu", Memić mu poručio da laže i da je biljka bez pameti

Prošli ste kroz škole, ali je primjetno da škole nisu kroz vas. Ne znam da fiskultura ima veze sa stručnim radom i poslovima koji se rade u Općini, naveo je Memić

Avaz.ba
  • Konaković i Memić: Međusobne optužbe bivših stranačkih kolega

    Konaković i Memić: Međusobne optužbe bivših stranačkih kolega

    Foto: Arhiv


Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković objavio je status na Facebooku u kojem je obznanio da mu je jedan investitor kazao da se u općini Ilidža "projekti završavaju, noseći na kafu ljudima iz općinskih službi".

- Imao sam sastanak jučer sa investitorom koji nije iz BiH. Pozvao me iz čista mira, nikad ga prije toga nisam vidio. Pitao me kako može pomoći Narodu i pravdi. Rekli smo mu ono što svima kažemo, da neće imati nikakve beneficije ako nam pomogne, a podržat ćemo sve njegove investicije isto i ako nam ne pomogne. Sve u okvirima zakona. Rekao mi je nakon toga razlog zašto želi da pomogne. Kaže da je u fazi realizacije jednog projekta na Ilidži. Čovjek koji mu vodi poslove, državljanin BiH, rekao mu je da bi bilo dobro da malo sačeka.

Kaže da će, ako sad krenu u realizaciju, morati odnijeti “na kafu” ljudima koji vode procese na Ilidži, a ako sačeka i ako mladi kandidat Naroda i pravde pobijedi, neće davati nikome “na kafu”, a ubijeđen je da će administracija profesionalno i brzo odraditi svoj posao. Zato od novembra, ako Bog da, na Ilidži načelnik koji ne uzima “na kafu”, a radi svoj posao stručno i pošteno – napisao je Konaković na Facebooku.

U jedan je dogadjaj stala cijela filozofija ove borbe. Imao sam sastanak juce sa investitorom koji nije iz BiH. Pozvao...

Objavljuje Elmedin KonakovicSrijeda, 30. rujna 2020.

Ubrzo je stigao odgovor načelnika Ilidže Senaida Memića.

- A šta i očekivati od ljudi koji mijenjajući partije i dokazujući da su bili biljke bez mišljenja i pameti koji odjednom postadoše eksperti za sve.

- Prošli ste kroz škole, ali je primjetno da škole nisu kroz vas. Ne znam da fiskultura ima veze sa stručnim radom i poslovima koji se rade u Općini. Svaki građanin može i treba prijaviti krivično djelo koje je vidio da je počinjeno ili je došao do saznanja da je počinjeno. Ova obaveza je moralna, ali i zakonska, zato i postoje institucije, gdje građanin mora podnijeti, a i neprijavljivanje predstavlja također krivično djelo.

Zahvaljujući skidanju sa dnevnog reda Odluke o pravljenju Doma za djecu sa poteškoćama u razvoju pokazali ste svoj nemoral i nedosljednost i koliko vam je važna Ilidža.

Insistiranjem na zakonima koje je uveo Kanton i Grad, a koji štete razvoju i životu na Ilidži, pokazujete da sa vama ne može biti razvoja jer niste podržali ni izmjene Pravilnika o vodozaštitnoj zoni, Novoj Ilidži ili bilo čemu drugom. Nemate pojma da izrada urbanističkog plana u Sarajevu zna trajati od pet do deset godina, a mandati u općinskoj vlasti vijećnika i načelnika traju četiri godine.

Obećavate ljudima da ćete nešto uraditi, a po ovome što vam je rečeno ispada da svjesno lažete jer vam treba proći više od pet godina za bilo koji urbanistički plan, a u tom vremenu je zabranjeno izdavanje dokumenata koji vi obećavate. Kad znate, što lažete?!

Ako tvrdite da imate saznanja da sam primao mito, pozivam vas da tužite i prijavite me jer vaše prijave i cinkarenje je vaš način rada, vi drugo i ne znate. Da vjerujem u sudove, tužio bih vas, ali o tome ću donijeti odluku. Pričate bapske priče i tračeve, to je vaš život. Pozivam vas da prijavite i dokažite, a do tada sramite se svoje bijede i želje za vlašću.

Prodat ćete svakog, a ne vidite ko vam radi o glavi, i vama i Bosni i Hercegovini! - naveo je Memić.

Više o temi Elmedin Konaković

NAKON OSTAVKE
Šepić i Konaković u duelu na Facebooku
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na