POTVRĐENO PISANJE "AVAZA"

Afera "Prcić": Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv ministra Cikotića

Cikotića je Tuzilaštvu BiH prijavila jedna policijska agencija, navodeći da se umiješao u istragu vezano za zahtjeve Tuzilaštva da im se dostave podaci o službenicima koji su studirali na ovom univerzitetu

Cikotić je bio donedavno dekan i predavač na Prcićevom univerzitetu. Arhiv

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

2.10.2020

Iz Tužilaštva BiH potvrđeno je danas za "Dnevni avaz" da je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić prijavljen ovoj instituciji zbog istrage u predmetu Američki univerzitet, koji je u vlasništvu Denisa Prcića.

Cikotića je Tuzilaštvu BiH prijavila jedna policijska agencija, navodeći da se umiješao u istragu vezano za zahtjeve Tuzilaštva da im se dostave podaci o službenicima koji su studirali na ovom univerzitetu.

Formiran je predmet i vrše se provjere - stoji u odgovoru Borisa Grubešića, glasnogovornika Tužilaštva, na naš upit.

Podsjećamo, Cikotić je od SIPA-e, Granične policije i DKPT BiH tražio podatke po zahtjevu Tužilaštva, ali je naveo da ga o svemu kontinuirano obaviještavaju.

Upravo je zbog toga i prijavljen jer kao ministar nema operativnu nadležnost nad radom policijskih agencija niti se smije miješati u tajnost istrage.

Da stvar bude indikativnija, Cikotić je bio donedavno dekan i predavač na Prcićevom univerzitetu koji je mjesecima pod istragom zbog izdavanja diploma bez da ima odobrenje za rad u Kantonu Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.