KRIZNI ŠTAB FBIH

Na utakmici baraža bit će maksimalno 2.000 gledalaca, više posjetilaca u kinima i pozorištima

Ako bude sve uredno razgovarat ćemo o otvaranju stadiona do 10 ili 15 posto kapaciteta za Premijer ligu BiH, ali i za druge sportove na otvorenom, rekao Čerkez

A. J. / Avaz.ba
  • Čerkez: Higijenske mjere će propisati Zavod za javno zdravstvo FBiH

    Čerkez: Higijenske mjere će propisati Zavod za javno zdravstvo FBiH

    Foto: Screenshot


Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez kazao je da su dali saglasnost za odigravanje utakmice s publikom. Riječ je o utakmici baraža Nogometne reprezentacije BiH na stadionu Gravica protiv Sjeverne Irske 8. oktobra.

Čerkez je pojasnio da su sa delegacijom Saveza obišli stadion Grbavica.

- Dali smo saglasnost da se može održati jedna eksperimentalna utakmica, higijenske mjere će propisati Zavod za javno zdravstvo FBiH. Od 1.800 do 2.000  posjetilaca će moći biti na stadionu, manje nego što je UEFA predložila. Svi koji budu na stadionu morat će ostaviti podatke. Pratit ćemo 15 dana rezultate odnosno šta nam je donio taj skup. Ako bude sve uredno razgovarat ćemo o otvaranju stadiona do 10 ili 15 posto kapaciteta za Premijer ligu BiH, ali i za druge sportove na otvorenom. Nadamo se da će dobro proći - rekao je Čerkez.

Pojasnio je da je meč s publikom uz odobrenje UEFA-e odigran u Budimpešti s 30 posto kapaciteta stadiona.

Napomenuo je i da su na jučerašnjoj sjednici Kriznog štaba produžene aktuelne mjere za 15 dana. Novina je da je povećan broj posjetilaca pozorištima i kinima sa 50 na 70.

- Sjedi se sa maskama, nema razgovora među gledaocima...- rekao je Čerkez.

Član Kriznog štaba Sanjin Musa rekao je da je u tri kantona zabilježeno preko 50 slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika i to u HNK, ZHK i Livanjskom kantonu.

- Zabilježen je rast broja zaraženih u Posavskom i ZDK. Ne ide u prilog promjena sezone, važno je pridržavati se preventivnih mjera, ograničiti kontakt, u zatvorenim prostorima posebno - naveo je Musa.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na