SARAJEVO

Priveden Iračanin, jedan od vodećih organizatora međunarodnog krijumčarenja migranata

Za navedenu osobu je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organiziranim kriminalom

Z. K.

Privođenje Iračanina

Foto: Služba za poslove sa strancima


Inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA) locirali su i priveli državljanina Iraka inicijala S.J.  Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a Iračanin je priveden u petak na području Općine Stari Grad. 

  • Prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana

    Prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana

    Foto: Služba za poslove sa strancima


Za navedenu osobu je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organiziranim kriminalom te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar. Naime u pitanju je osoba koje je jedno od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Također, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa gore navedenim Iračaninom te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

  • Privođenje Iračanina

    Privođenje Iračanina

    Foto: Služba za poslove sa strancima


Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati sve neophodne aktivnosti, u cilju davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine.

NA VRH

Podijeli članak na