SARAJEVO

Priveden Iračanin, jedan od vodećih organizatora međunarodnog krijumčarenja migranata

Za navedenu osobu je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organiziranim kriminalom

Privođenje Iračanina. Služba za poslove sa strancima

Piše: Z. K.

3.10.2020

Inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA) locirali su i priveli državljanina Iraka inicijala S.J.  Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a Iračanin je priveden u petak na području Općine Stari Grad. 


Prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana. Služba za poslove sa strancima

Za navedenu osobu je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organiziranim kriminalom te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar. Naime u pitanju je osoba koje je jedno od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Također, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa gore navedenim Iračaninom te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.


Privođenje Iračanina. Služba za poslove sa strancima

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati sve neophodne aktivnosti, u cilju davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.