POREDSJEDNIK PDP-A

Borenović poručio Dodiku: Prihvati realnost i shvati da režimi polako pakuju kofere

Nekada su se javno hvalili dugogodišnjim partnerstvom s Đukanovićem, usred Banje Luke mu dodjeljivali plakete za ličnost godine, poručio je borenović

Borenović: Oštra reakcija. Arhiv

A. Č.

3.10.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik konstatovao je, komentarišući nedavno održane izbore u Crnoj Gori, kako je smiješno da "oni koji su tražili da Đukanović u jeku krize dođe u BiH, a on zbog neslaganja s tim potegao čak i nacionalni veto, sada obilaze partije koje su tamo pobijedile Đukanovića". 

- Kakva je to politika i kakvi su to prevaranti, pokazuje susret Ivanića i mitropolita Amfilohija, koga Ivanić laže kako je on nešto učinio da se potpiše sporazum između BiH i Srpske pravoslavne crkve, kada svi znaju da je to uradio tadašnji srpski član Predsjedništva Nebojša Radmanović. E, to je slika opozicije u Republici Srpskoj. Mi smo partijama pobjednicama u Crnoj Gori čestitali dan nakon održanih izbora, oni znaju kako se ko ponašao u krizi koja ja potresala Crnu Goru mjesecima. I konačno, mi na izbore u Republici Srpskoj idemo sa svojim, a ne tuđim uspjesima. Svaka čast svima, mi imamo svoje fotografije uspjeha - kaže Dodik. 

Dodik je ovim indirektno prozvao Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a, koji je prošle sedmice boravio u Podgorici i sastao se s tamošnjim zvaničnicima koji su ostvarili pobjedu. Danas je stigao i odgovor iz PDP-a u kojem je navedeno da su njihovi zvaničnici, za razliku od Dodika, koji nije ljudski čestitao, učinili to vrlo rado i dan nakon pobjede, kao i odlaskom delegacije PDP-a u Podgoricu. 

On kaže da je ponosan na poznanstvo, partnerstvo i odlične odnose sa strankama i koalicijama pobjednicima izbora u Crnoj Gori.

S druge strane, razumijem ozlojađenost i laži koje Dodik i neki oko njega pokušavaju da plasiraju. Nekada su se javno hvalili dugogodišnjim uspješnim partnerstvom s Đukanovićem, usred Banje Luke mu dodjeljivali plakete za ličnost godine i sličnost između njihovih koruptivnih vladavina se itekako može vidjeti. Jasno mu je da je talas promjene nenarodnog režima krenuo iz Crne Gore i da će stići i njega - saopšteno je iz PDP-a. 

Ivanić je, kada je potpisivan ugovor s Vatikanom, a kao član Кolegijuma i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, radio na ugovoru između Srpske pravoslavne crkve i BiH, što je nepobitna činjenica - dodaje se u saopćenju pozvajući Dodika da, umjesto što koristi Crnu Goru da bi produbio podjele među narodom, što mu je omiljena aktivnost, prihvati realnost i shvati da režimi polako pakuju kofere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.