VREMENSKA PROGNOZA

Očekuju se lokalni pljuskovi i jaki udari vjetra

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C

Mogući lokalni pljuskovi. Ilustracija

A. Ka.

5.10.2020

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavat umjerena naoblaka.  

Prolazno poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine, Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U utorak pretežno oblačno se prognozira u Hercegovini sa pljuskovima u jutarnjim satima. U Bosni se prognozira umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U srijedu u BiH se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine, veći dio dana južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.