OTKRIVAMO

Direktor "Željeznica FBiH" prijavljen zbog prijetnji smrću radniku

Slučaj je prijavljen policiji, ali se radi o dvije krivične prijave, kaže Hadžiabdić

Džafić: Direktor ŽFBiH. Arhiv

Piše: M. Aščić

5.10.2020

Enis Džafić, generalni direktor „Željeznica FBiH“, kojeg je Vlada FBiH prije dvije sedmice predložila ponovo na ovu poziciju, ali ga nije imenovao Nadzorni odbor, prijavljen je Tužilaštvu Kantona Sarajevo zbog prijetnji smrću upućenih zaposleniku ove državne firme.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, potvrdila je za „Avaz“ da je protiv Džafića ovoj instituciji podnesena i zaprimljena krivična prijava. Uposlenik A. A. (identitet poznat „Avazu“) podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu KS zbog ugrožavanja sigurnosti, navodeći da ga je Džafić presreo 15. septembra automobilom u ulici Paromlinska i uputio mu ozbiljne prijetnje smrću: „Ubit ću tebe, a tako će završiti i tvoj prijatelj!“



Faksimil krivične prijave podnesen Tužilaštvu KS. Avaz

U prijavi je navedeno da se Džafić, koji je bio u društvu nepoznate osobe, zatim fizički pokušao obračunati s A. A., ali je on, kako je navedeno, uspio pobjeći.

Dalje se navodi da je zaposlenik sve prijavio Policijskoj upravi Novo Sarajevo, prvenstveno s ciljem zaštite. Naglašeno je da je tokom dolaska u stanicu zatraženo da se Džafić i NN osoba privedu i alkotestiraju, ali da „nije poznato šta se dalje dešavalo“.

U prijavi se traži da se osoba koja je oštećena sasluša, kao i da se uzmu u razmatranje i službene zabilješke Policijske uprave Novo Sarajevo, gdje je navedeno šta se sve tačno desilo. Prema riječima portparola MUP-a KS Mirze Hadžiabdića, slučaj je prijavljen policiji, ali se radi o dvije krivične prijave.

- Oni su skoro u isto vrijeme došli u Policijsku stanicu Novo Sarajevo i prijavili jedan drugog za krivično djelo pokušaj ugrožavanja sigurnosti. Mi smo o svemu obavijestili Tužilaštvo - rekao je Hadžiabdić.


Džafić: To nije istina

Direktor Džafić, pak, tvrdi da navodi iz prijave nisu tačni.

- Apsolutna je neistina da sam bilo kome, bilo kada prijetio - stoji u odgovoru Džafića.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.