NAKON ODLUKE CIK-A

Borenović: Ne iznenađuje me Dodikova reakcija, u strahu su velike oči

Kako mu Izetbegović nije smetao kada mu je isporučio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, pita se Borenović

Borenović: Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri. Arhiv

A. J.

7.10.2020

Konačno je jedna institucija počela da radi zakonito, odlučno i nepristrasno, što očigledno unosi ogroman strah kod onih koji godinama kradu, varaju, šire mržnju i podjele, prijete i ucjenjuju tokom izbornog procesa. U tom smislu, reakcija Milorada Dodika na jednoglasnu odluku CIK-a BiH da zbog mrzilačkog i nezakonitog spota zabrani učešće Ujedinjenoj Srpskoj na izborima je sasvim očekivana, rekao je u svojoj reakciji predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Komentirajući Dodikovu izjavu da se radi o izbornom inženjeringu iza kojeg stoji opozicija iz Republike Srpske i Bakir Izetbegović i zbog čega će, navodno, Dodik da predloži koalicionim partnerima da ne učestvuju na izborima, Borenović kaže da je licemjerna i smiješna:

- Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi - kaže Borenović.

U tom slučaju, napominje, neka se prvo povuče iz institucija BiH koje je razdijelio sa svojim koalicionim partnerom Izetbegovićem.

- Kako mu Izetbegović nije smetao kada mu je isporučio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH? Kako mu nije smetao kada su zajedno pravili Savjet ministara? Ili kada je, usvajajući MAP, zajedno sa SDA trasirao put BiH u NATO? Nije mu smetao ni kada su njegovi poslanici glasali za najekstremnije Bakirove kadrove za ministre u Savjetu ministara. U strahu su, očigledno, velike oči i na prizeman način pokušava da skrene pažnju sa činjenice da izgleda prolazi vrijeme kabadahijskih kampanja u kakvima se jedino i snalazi - zaključuje Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.