POTPISAN SPORAZUM

SDP podržao Kasumovića za gradonačelnika Zenice

Koga SDP podrži, on će biti gradonačelnik Zenice, kazao je Simić

Fu. M.

Sa današnjeg potpisivanja

Foto: 072 info


Socijaldemokratska partija (SDP) danas je u Zenici s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem potpisala sporazum o podršci na lokalnim izborima i to nakon što je Kasumović prihvatio izborni program SDP-a.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH u Zenici Mladen Simić je kazao kako su u proteklom periodu svim nezavisnim kandidatima dostavili izborni program te da je Glavni odbor jednoglasno izabrao da podršku na narednim izborima pruže Fuadu Kasumoviću.

- Koga SDP podrži, on će biti gradonačelnik Zenice - kazao je Simić.

Kasumović je rekao da je SDP u Gradskom vijeću Zenice bila na njegovoj strani koja je uz sve blokade rješavala probleme ovog grada.

- Sve kapitalne projekte smo riješili, vidjeli ste da su ostale partije davno počele s predizbornim kampanjama koje se zasnivaju na programu 'Fuad Kasumović'. SDP je jedini napravio program za četiri - osam godina i dobar je. Sve ću učiniti, imat ćemo većinu u vijeću, neće biti mukotrpno. Ja i dalje ostajem nezavisni, a moj cilj je da 2022. godine preuzmem kanton jer ovo dalje ne ide, sistem se mora resetovati - kazao je Kasumović.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a prisustvovao je današnjem potpisivanju sporazuma u Zenici.

- Uvjeren sam da je tako jer je rukovodstvo lokalne organizaciej napravilo izuzetan iskorak, dobru listu SDP BiH i pripremu. Pravili su program, nudili ga građanima da se o njemu izjasne i sretan sam što je Fuad Kasumović prihvatio da bude to njegov program i što ćemo zajedno raditi na realizaciji Zenice koja i sada jeste evropski grad, ali praviti ćemo dodatne iskorake kako bi bili najbolja lokalna zajednica u naredne četiri, pa još četiri godine - kazao je Nikšić.

Više o temi Fuad Kasumović

VIDEOREPORTAŽA
Tri stranke se "potukle" oko kilometra asfalta
AKCIJA FUP-A U ZENICI
Je li Kasumović nezakonito prisvojio autobusku stanicu?!
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na