POTPISAN SPORAZUM

SDP podržao Kasumovića za gradonačelnika Zenice

Koga SDP podrži, on će biti gradonačelnik Zenice, kazao je Simić

Sa današnjeg potpisivanja. 072 info

Fu. M.

8.10.2020

Socijaldemokratska partija (SDP) danas je u Zenici s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem potpisala sporazum o podršci na lokalnim izborima i to nakon što je Kasumović prihvatio izborni program SDP-a.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH u Zenici Mladen Simić je kazao kako su u proteklom periodu svim nezavisnim kandidatima dostavili izborni program te da je Glavni odbor jednoglasno izabrao da podršku na narednim izborima pruže Fuadu Kasumoviću.

- Koga SDP podrži, on će biti gradonačelnik Zenice - kazao je Simić.

Kasumović je rekao da je SDP u Gradskom vijeću Zenice bila na njegovoj strani koja je uz sve blokade rješavala probleme ovog grada.

- Sve kapitalne projekte smo riješili, vidjeli ste da su ostale partije davno počele s predizbornim kampanjama koje se zasnivaju na programu 'Fuad Kasumović'. SDP je jedini napravio program za četiri - osam godina i dobar je. Sve ću učiniti, imat ćemo većinu u vijeću, neće biti mukotrpno. Ja i dalje ostajem nezavisni, a moj cilj je da 2022. godine preuzmem kanton jer ovo dalje ne ide, sistem se mora resetovati - kazao je Kasumović.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a prisustvovao je današnjem potpisivanju sporazuma u Zenici.

- Uvjeren sam da je tako jer je rukovodstvo lokalne organizaciej napravilo izuzetan iskorak, dobru listu SDP BiH i pripremu. Pravili su program, nudili ga građanima da se o njemu izjasne i sretan sam što je Fuad Kasumović prihvatio da bude to njegov program i što ćemo zajedno raditi na realizaciji Zenice koja i sada jeste evropski grad, ali praviti ćemo dodatne iskorake kako bi bili najbolja lokalna zajednica u naredne četiri, pa još četiri godine - kazao je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.