POZITIVNO MIŠLJENE

Federalno ministarstvo podržalo zakonsku zabranu gradnje mini hidroelektrana

Ministarstvo je pozitivno mišljenje dostavilo u Ured premijera Vlade Federacije BiH

A. Ka.

Očuvanje rijeka je važno

Foto: Arhiv


Federalno ministarstvo okoliša i turizma dalo je pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o zabrani planiranja, izgradnje i puštanja u rad malih i srednjih hidroelektrana na teritoriji Federacije BiH, a kojeg su izradile nevladine organizacije koje se bave zaštitom okoliša. 

Ministarstvo je pozitivno mišljenje dostavilo u Ured premijera Vlade Federacije BiH, a nadamo se da će i sve ostale nadležne institucije očitovati o zakonu i dostaviti svoje sugestije ukoliko ih imaju, kako bi se zaustavila izgradnja mini hidrocentrala.

Nacrt zakona kojeg su predložile nevladine organizacije bitno je usvojiti, jer bi se na taj način ispoštovao i Zaključak Parlamenta Federacije BiH, kojim je naložena zabrana izgradnje mini i srednjih hidroelektrana.

- Budući da je izvorna nadležnost ovog ministarstva zaštita okoliša i da imamo odličnu suradnju s nevladinim sektorom, smatramo da je Nacrt zakona iznimno dobar i da ga svi u lancu nadležnih institucija trebaju podržati, kako bi se što prije našao u parlamentarnoj proceduri. Očuvanje naših rijeka iznimno je važno za zaštitu okoliša u cjelini, ali i za razvoj turizma obzirom da su rijeke prirodno blago koje trebamo iskoristiti u smislu turističkog proizvoda – saopćili su iz Ministarstva.

Više o temi Hidroelektrane

SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBIH
Hoće li FBiH zabraniti izgradnju malih hidroelektrana
NA VRH

Podijeli članak na