REAKCIJA

Aljoša Čampara za "Avaz": Neću podnijeti ostavku u Vladi Federacije

Ova vlada je svakako u tehničkom mandatu i nadam se da će što prije biti imenovana nova, a, ako misle da trebam, neka pokrenu proceduru, kaže Čampara

Čampara: Radim u interesu građana. Avaz

Piše: M. Aščić

11.10.2020

Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku na mjesto ministra unutrašnjih poslova u Vladi Federacije. Time bismo samo smanjili kapacitet bošnjačkih ministara u Vladi jer smo već ostali bez dva ministra. Kaže ovo za "Avaz" Aljoša Čampara, ministar FMUP-a i kantonalni zastupnik u Skupštini KS, kojeg je stranka zbog stavljanja potpisa na zahtjev za smjenu Vlade KS isključila iz SDA.

Kantonalni odbor SDA, također, zatražio je da podnese ostavku na sve funkcije u vlasti. I ministra FMUP-a, zastupnika u Skupštini KS i delegata u Domu naroda FBiH.

- Ova vlada je svakako u tehničkom mandatu i nadam se da će što prije biti imenovana nova. Ali sada, kada je smanjen kapacitet bošnjačkih ministara, ne pada mi na pamet da podnesem ostavku. To bi išlo samo u korist HDZ-u BiH. Ali, ako misle da treba da podnesem, neka onda pokrenu proceduru. Već smo ionako desetkovani u Vladi. Želim da nastavim da radim kao i do sada, u interesu građana, do imenovanja nove vlade - kaže Čampara. 




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.