SARAJEVO

Šta će danas na sjednici odlučiti Kolegij SDA o potezima Aljoše Čampare!

Članovi Kolegija danas će rao posljednjim dešavanjima u stranci nakon odluke Aljoše Čampare da podrži smjenu Vlade Kantona Sarajevo.

Centrala SDA: Kolegij u 15 sati. Avaz

Piše: M. Aš.

12.10.2020

U Sarajevu će danas biti održana sjednica Kolegija SDA. Iako je redovna i inače se održava svakog ponedjeljka, na ovoj sjednici bit će govora o posljednjim dešavanjima u stranci nakon odluke Aljoše Čampare da podrži smjenu Vlade Kantona Sarajevo.

Kolegij će tako danas zauzeti stav o Čampari, ali i razmatrati zahtjev Kantonalnog odbora da Čamparu i Predsjedništvo SDA isključi iz stranke i da podnese ostavku na pozicije koje obnaša uime te stranke, prije svega u Vladi FBiH.

Ovakva odluka Čampare, kako nam je rečeno, nije iznenadila rukovodstvo, ali je mjesec pred izbore poljuljala stranku koju već mjesecima prate razne afere, od one s Asimom Sarajlićem do slučaja Fadila Novalića.

Dok je pred rukovodstvom nimalo lak zadatak da donese odluku, jer je Čampara važan za Vladu FBiH, on je jučer u razgovoru za „Avaz“ poručio kako mu ne pada na pamet da podnese ostavku na poziciju ministra unutrašnjih poslova Federacije (FMUP).

Zatraženo je da podnese ostavku i na mjesto zastupnika u Skupštini KS, kao i delegata u Domu naroda FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.