JEZIVO

Novi detalji o 22-godišnjaku koji je pucao, pa se ubio u Zagrebu: Ljubitelj Miroslava Škore, prije smrti napisao je status

Pčinitelj koji je ranio policajca pa zatim počinio samoubistvo je Danijel Bezuk, rođen 16. aprila 1998. godine u Kutini i živio je na području Kutine

D. Hadžović

Danijel Bezuk

Foto: Facebook


Stravičan zločin danas je potresao glavni grad Hrvatske. Pred zgradom Vlade na Markovu trgu 22-godišnji mladić upucao je policajca, te je nešto kasnije na Jabukovcu počinio suicid. Od ranije nije bio poznat policiji.

Pčinitelj koji je ranio policajca pa zatim počinio samoubistvo je Danijel Bezuk, rođen 16. aprila 1998. godine u Kutini i živio je na području Kutine. 

Tijelo počinitelja koji je izvršio samoubistvo pronađeno je na kraju ulice Jabukovac, nasred ceste ubio se hicem u glavu iz vatrenog oružja. Istraga napada i dalje je u toku i zasad nema službenih informacija o motivima napada.

Kako doznajemo, on je jutros, svega 20-ak minuta prije nego što se pojavio na Markovu trgu, na Facebooku objavio status pun pravopisnih grešaka i prenosimo ga u cijelosti: 

- Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti.

Na tu izjavu do 11.30 prikupio je pet lajkova osoba koje vjerojatno još uvijek nisu upoznate s onim što je uslijedilo poslije.

 • Danijel Bezuk

  Danijel Bezuk

  Foto: Arhiv


Po rijetkim objavama koje je objavljivao na svom Facebook profilu, može se steći zaključak da se radilo o osobi koja je imala desničarske društvene poglede. Tako je u jednom od statusa napisao:

- Ja sam i dalje Hrvat, hvala vam na borbenosti!.

 • Danijel Bezok

  Danijel Bezok

  Foto: Arhiv


U februaru 2018. je objavio svoju fotografiju na kojoj pozira odjeven u zimsku odjeću, dok u ruci drži model snajperske puške izrađen od drveta. Bezuk je uz tu fotografiju napisao da je na njoj prikazan pripadnik ''Belih orlova na braniku otadžbine'' koju smatra ''jednom od najzaštićenijih vrsta u Republici Hrvatskoj''.

 • Danijel Bezuk

  Danijel Bezuk

  Foto: Facebook


Bezuk je početkom novembra 2018. objavio fotografiju na kojoj stoji ispred spomenika poginulim braniteljima u Bogdanovcima. Na fotografiji je odjeven u majicu s obilježjima HOS-a i navijačke skupine Bad Blue Boys s natpisom ''Za sve ne kojih nema'', dok je uz fotografiju zapisao ''zapalit ću svijeću, molit ću do jutra, za zdrav razum i bolje sutra''.

Bezuk je iste godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju snimljenu prije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Glini koju je popratio citatom iz Thompsonove pjesme ''rastjerajmo tamu da nam jutra svanu''.

 • Danijel Bezok ispred spomenika hrvatskim braniteljima

  Danijel Bezok ispred spomenika hrvatskim braniteljima

  Foto: Facebook


U objavi iz jula 2018. poručio je da će hrvatska nogometna selekcija igrati u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz objavu je priložio videosnimku bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojem ona zaključuje da će ''Hrvatska biti najrazvijenija država Europske unije'', a koju je popratio komentarom ''barem nas nisi lagala i prešla kao budale''.

 • Status Danijela Bezoka na Facebooku

  Status Danijela Bezoka na Facebooku

  Foto: Facebook


Bezuk je ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke pjesama Marka Perkovića Thompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka i teških strojnica.

Na jednoj od snimaka testiranja snajperske puške zapisao je ''da sam jedan od njih, da skidam Srbe''. Na njegovoj Facebook naslovnici stoji fotografija iz filma "Put rata" redatelja Stevena Spielberga.

Među stranicama koje je lajkao i ona od pjevača i političara Miroslava Škore.

 • FB stranica Danijela Bezuka

  FB stranica Danijela Bezuka

  Foto: Ilustracija


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na