NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

CIK ovjerio još 15 kandidatskih listi za izbore u Mostaru

Navedena odluka kao i zapisnik sa žrijebanja danas će biti dostupni javnosti na stranici CIK-a

Sjednica CIK-a održana danas. CIKBiH

Fena

13.10.2020

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na današnjoj 64. sjednici, razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara, a nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka, ovjerila još 15 kandidatskih listi u cijelosti ili djelimično sa 95 kandidata.


U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine u Gradu Mostaru, Centralna izborna komisija BiH će do 5. novembra 2020. godine ovjerene kandidatske liste objaviti u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja, kao i na web stranici www.izbori.ba.


Centralna izborna komisija BiH danas je u skladu sa Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću usvojila i Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za Gradsko vijeće Grada Mostara za Lokalne izbore 2020. godine, a nakon što je 9. oktobra 2020. godine provedeno žrijebanje.


Navedena odluka kao i zapisnik sa žrijebanja danas će biti dostupni javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz CIK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.