VAŽNE TEME

Ministrica Turković razgovarala sa šeficom španske diplomatije

Ministrica Gonzalez Laja je zatražila podršku Bosne i Hercegovine za kandidata ove zemlje za jednu od čelnih funkcija u Organizaciji za sigurnost i saradnju u Evropi

G. M.

Razgovor dvije ministrice

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova BiH


Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković, danas je telefonom razgovarala sa ministricom vanjskih poslova Španije Arankom Gonzales Lajom (Arancha González Laya).

Španska ministrica je pozvala ministricu Turković da učestvuje na samitu Unije za Mediteran, koji će biti održan 27. novembra 2020. godine u Barceloni. Kako je najavljeno, na ovogodišnjem samitu će se razgovarati o nezaposlenosti mladih, digitalizaciji, klimatskim promjenama i gender pitanjima, uz poboljšanje saradnje zemalja Mediterana.

Državne ministrice su razgovarale i o drugom talasu pandemije COVID-19, ekonomskim posljedicama, te o postupanjima i načinima borbe s posljedicama pandemije u Španiji i Bosni i Hercegovini.

Ministrica Gonzalez Laja je zatražila podršku Bosne i Hercegovine za kandidata ove zemlje za jednu od čelnih funkcija u Organizaciji za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE).

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na