PREKRAJA HISTORIJU

Dekanesa FPN-a u Banjoj Luci objavila falsifikat Titovog naređenja za ubijanje Srba

Perić-Romić pokušala je, na način koji je nedostojan njene funkcije i koji je potpuno prizeman, napraviti od partizana ubice Srba.

Ranka Perić-Romić. YouTube

Fu. M.

14.10.2020

Ranka Perić-Romić, dekanesa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, objavila je prije nekoliko dana status na Facebooku kojim, uz pomoć očiglednog falsifikata, želi nametnuti neistinite i revizionističke poglede na historiju.

U stvari, kako piše "Buka", Perić-Romić pokušala je, na način koji je nedostojan njene funkcije i koji je potpuno prizeman, napraviti od partizana, učesnika NOB-a u Drugom svjetskom ratu, ubice Srba. Sve to je potkrijepila dokumentom, navodnom naredbom vrhovne komande o ubijanju Srba nakon ulaska partizanskih trupa u Beograd.

- Svi vi koji žalite za onim sistemom... pored otvorenih očiju niste vidjeli... Nemojte bar nas ubjeđivati kako je nekad bilo lijepo... koja cijena je plaćena za taj mir... jeste li ikad bili mirni“, napisala je Perić-Romić, uz navodnu naredbu sa potpisom Josipa Broza Tita.

Status Perić-Romić. Buka

Naravno, dokaz koji je dekanesa ponudila za svoje tvrdnje o "lošem sistemu nastalom na ubijenim Srbima" običan je falsifikat, na šta su gospođi Perić-Romić, inače i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ukazali mnogi njeni pratioci, pa čak i stranačke kolege iz SNSD-a.

Ubrzo je i sama dekanesa FPN-a shvatila da je svoja revizionistička razmišljanja potkrijepila falsifikatom, pa je objavu i uklonila.

Profesori Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci,  i pored toga što se slažu da je važno osuditi ovakav postupak njihove "šefice", nisu komentirali ovaj slučaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.