POKLON GRADU

Tuzla bi uskoro mogla dobiti jedinstven viseći most iznad Jale

Za sada nije poznato koliko će ovaj projekat koštati

Idejno rješenje mosta. Projektni biro Arhitekt

Piše: L. Medinić

14.10.2020

U skorijoj budućnosti Tuzla bi mogla dobiti novi viseći most koji će se prostirati iznad južne saobraćajnice. Idejno rješenje kao poklon gradu Tuzli dao je sarajevski arhitekt Sead Hadžibeganović, koji je za "Avaz" kazao da želi da BiH dosegne neku ljepšu arhitekturu.

- Radi se o poklonu, kako mene arhitekte, tako i moje firme, projektnog biroa "Arhitekt". Mi smo Tuzli poklonili idejni projekat mosta koji će se prostirati iznad južne magistrale i rijeke Jale - kazao je Hadžibeganović.

Grad Tuzla je do sada imao neko rješenje koje nije bilo adekvatno za taj prostor. 


Idejni Projekt - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

- Mi smo se ponudili da napravimo projekat koji uopće nećemo naplatiti i koji će biti naš poklon Tuzli, s ciljem da doprinesemo nekoj ljepšoj arhitekturi i modernijoj gradnji u BiH - govori Hadžibeganović.

Za sada nije poznato koliko će ovaj projekat koštati.

- Do sada je urađen tek idejni projekat. Glavni projekat tek treba da se radi. Mi ćemo svakako pomoći i oko glavnog projekta potpuno gratis, ali mi ne možemo pokloniti neke druge faze. Mi ćemo tek nakon glavnog projekta znati koliko će sve to koštati, kolika će biti investicija i sve ostale podatke vezano za izgradnju mosta.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.