ISLAMSKA ZAJEDNICA BIH

Održana sjednica Rijaseta, najoštrije osuđena sinoćnja dešavanja u Srebrenici

Usvojen je i Pravilnik o načinu pripreme plana rada i izvještaja o radu organizacionih jedinica, organa, ustanova i drugih pravnih lica Islamske zajednice u BiH

Sa današnje sjednice. IZ BiH

A. Ka. / IZ BiH

15.10.2020

U Sarajevu je danas, pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, održana 28. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u BiH

Na sjednici je, pored tekućih pitanja koja su razmatrana, data saglasnost na predložene izmjene i dopune Nastavnog plana i programa trećeg ciklusa studija na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, te je taj prijedlog upućen Vijeću muftija na daljnje razmatranje.

Usvojen je i Pravilnik o načinu pripreme plana rada i izvještaja o radu organizacionih jedinica, organa, ustanova i drugih pravnih lica Islamske zajednice u BiH, a razmatran je i Pravilnik o Fondu „Bejtu-l-mal“, koji je upućen na daljnju proceduru. Rijaset je također razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Imajući u vidu drastično pogoršanje epidemiološke situacije u našoj zemlji, Rijaset upućuje apel svim pripadnicima Islamske zajednice, kao i građanima – naročito rizičnim kategorijama, bolesnima i starijima – da se što dosljednije pridržavaju mjera i uputstava nadležnih državnih organa. Rijaset je putem svojih organa i institucija uputio novu instrukciju o povećanim mjerama zaštite u vjerskim objektima, kao i na vjerskim obredima i manifestacijama.

Rijaset najoštrije osuđuje i sinoćnja dešavanja u Srebrenici, koja imaju za cilj dodatno zastrašivanje povratnika u zoni počinjenog genocida.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.