TUŽNO SJEĆANJE

Dan kada su poginuli "Ljuti Krajišnici", dan kada je cijela BiH plakala

Osim Hasiba, Vildana i Almira u automobilu koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila najvjerovatnije zbog slabe vidljivosti uzrokovane gustom maglom, nalazio se i Adis Ćoralić

Mahmić, Pehlić i Kasumović pratili uspjeh reprezentacije BiH. Arhiv

Piše: E. T.

16.10.2020

Na današnji dan prije sedam godina plasman Nogometne reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu zasjenila je informacija o pogibiji trojice navijača, pripadnika navijačke grupe Ljuti Krajišnici.

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, vraćajući se iz Kaunasa (Litvanija), gdje je Nogometna reprezentacija BiH pobjedom nad Litvanijom osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, poginuli su u saobraćajnoj nesreći. 

Stravični prizori s mjesta nesreće. Arhiv

Osim Hasiba, Vildana i Almira u automobilu koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila najvjerovatnije zbog slabe vidljivosti uzrokovane gustom maglom, nalazio se i Adis Ćoralić. On je jedini preživio.

Hiljade ljudi došlo na dženazu. Arhiv

Navijačka grupa "Ljuti Krajišnici" vatreno je bodrila Nogometnu reprezentaciju BiH na svim njenim utakmicama. Pratili su reprezentaciju na većini putovanja, kao što to i danas rade, a Hasib Mahmić je jedan od inicijatora osnivanja te grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.