REPUBLIKA SRPSKA

Izvršni komitet SNSD-a: Vladajuća koalicija stabilna

Jedan od zaključaka je da Izvršni komitet SNSD-a izražava žaljenje zbog odluke DNS-a o izlasku iz koalicije, ali i prihvata njihovu odluku

G. M. / Srna

Kasno sinoć održana sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a

Foto: Srna


Izvršni komitet SNSD-a konstatirao je sinoć da je „Republika Srpska stabilna i neupitna“ i pružio maksimalnu podršku Vladi u proveđenju svih politika, a od svog kadra je zatražio „neprikosnovenu borbu protiv kriminala i korupcije“.

Iz SNSD-a su saopćili da je u prostorijama SNSD-a u Banjaluci održana proširena sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je bilo riječi o predstojećim lokalnim izborima i o izlasku DNS-a iz koalicije.

Izvršni komitet je jednoglasno usvojio niz zaključaka koji se ponajviše tiču predizborne kampanje.

Jedan od zaključaka je da Izvršni komitet SNSD-a izražava žaljenje zbog odluke DNS-a o izlasku iz koalicije, ali i prihvata njihovu odluku.

SNSD pozdravlja odluke općinskih i gradskih odbora DNS-a i njihovih poslanika koji su „izrazili želju da ostanu privrženi ideji jake i neupitne Republike Srpske i politikama koje SNSD kreira, s ciljem prosperiteta građana RS i jačanja nadležnosti i samostalnosti Republike Srpske“.

Na sjednici je konstatovano da je skupštinska većina neupitna i izlazak DNS-a iz koalicije neće imati refleksiju na većinu u parlamentu RS.

Izvršni komitet SNSD-a zahtijeva da se razriješe odnosi SNSD-a i DNS-a u Prijedoru i Istočnom Sarajevu, te da Vlada provede kadrovsku politiku u skladu sa novonastalim odnosima.

SNSD, kako je rečeno, nema namjeru da odstupa od kategorične borbe protiv kriminala i korupcije bez obzira kome pripadaju kadrovi koji su ogrezli u nedozvoljene radnje.

Izvršni komitet SNSD-a poziva sve nadležne organe da preduprijede i spriječe eventualne izborne manipulacije i nepravilnosti tokom izbornog procesa.

Izvršni komitet smatra da su najveće nepravilnosti vezane za glasanje poštom, te SNSD zahtijeva od nadležnih organa da ovaj način glasanja izopće iz izbornog zakonodavstva, kao i da istraže i procesuiraju odgovorne za utvrđene nepravilnosti.

Sastanku Izvršnog komiteta prethodio je sastanak svih stranaka koalicije na kojem je zaključeno da je „vladajuća koalicija stabilna i da Vlada RS treba da nastavi sa dobrim radom“.

Više o temi SNSD

SASTANAK U BANJOJ LUCI
Nešić se nije pojavio, a Milorad Dodik opleo po njemu

Više o:

SNSD DNS
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na