KPZ SARAJEVO

Građevinske mašine ušle u zatvor na Igmanu: Gradi se najsevremenija pritvorska jedinica

Time se stvaraju uslovi za proširenje kapaciteta KPZ- a Sarajevo, čiji je centralni objekt već odavno prebukiran

B. C.

KPZ Sarajevo: Odavno prebukiran

Foto: Avaz


Građevinske mašine danas su ušle su u objekat KPZ-a Sarajevo na Igmanu čime će započeti gradnja najsavremenije pritvorske jedinice. Time se stvaraju uslovi za proširenje kapaciteta KPZ- a Sarajevo, čiji je centralni objekt već odavno prebukiran.

Izgradnjom pritvorske jedinice na Igmanu bit će na raspolajanju 3.500 kvadratnih metara korisnog prostora za smještaj osoba koje će biti pritvorene po nalogu Općinskog i Kantonalnog suda Sarajevo.

Radi se o kombinovanom projektu gdje se koriste sredstva IPA-e i budžeta Federacije BiH, kako bi se rasteretio KPZ Sarajevo koji je inače jedna od najvećih pritvorskih jedinica na Balkanu po broju primljenih ljudi i opslužuje dva suda.

Direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević koji je bio na licu mjesta na Igmanu potvrdio nam je ulazak građevinkih mašina na Igmanu.

-  Preduzete aktivnosti realizirane su uz vrlo velike napore kojom prilikom smo predhodno regulisali pitanje vlasništva na Igmanu. Ovo je jedan od velikih projekata koji će imati poseban značaj za sarajevsko pravosuđe- kazao nam je direktor Zubčević.   

NA VRH

Podijeli članak na