EMOTIVNA PRIČA

Britanski vojnik traži dječaka sa Igmana kojem je 1995. godine dao čokoladu

Djevojci iz Kladnja Đuldini Kurtović javio se britanski vojnik koji želi pronaći dječaka sa Igmana

Fu. M.

Fotografija dječaka sa Igmana nastala 1995. godine

Foto: Facebook


Priča o Đuldini Kurtović iz Kladnja koja je pronašla britanskog vojnika koji joj je tokom rata u našoj zemlji poklonio plišanog medvjedića obišla je svijet prije dvadesetak godina.

Od tada ova djevojka iz Kladnja uspjela je pomoći još dvojici vojnika da stupe u kontakt sa djecom iz naše zemlje koje su upoznali tokom agresije.

Ovih dana njoj se javio još jedan britanski vojnik koji traži dječaka sa Igmana.

Molim da PODIJELITE POST. Dragi prijatelji, treba mi jedna pomoć. Još jedan britanski vojnik traži dječaka kojeg je...

Objavljuje Đuldina KurtovićSrijeda, 21. listopada 2020.

- Ja sam 1993. godine upoznala vojnike u Kladnju. Mene je 2000 godine prvi pronašao Džed Vrajt (Jed Wright) iz Sjeverne Irske,koji me pamti iz rata. Prije dvije godine javio mi se drugi britanski vojnik Piter Milns (Peter Millns) koji me također pronašao. Prije dvije godine kontaktirao me je i vojnik Entoni Miler (Antony Miller) da mu pomognem pronaći djevojčicu sa slike iz Donjeg Vakufa. Priča je bila uspješna, u pronalasku djevojčice pomogao mi je tada i "Dnevni avaz" - kaže Kurtović.  

Dao mu čokoladu

- Sinoć me je kontaktirao bivši britanski vojnik Pit Mur (Pete Moor) koji traži dječaka sa Igmana. Kazao mi je da je da ga je upoznao dok je dječak čuvao ovce na Igmanu. On mu je tada tražio cigaru, a dao mu je i čokoladu. Kazao mi je da ima želju da ga vidi i sazna šta mu se desilo - kazala je Kurtović.

  • Britanski vojnik Piter Mur tokom misije u BiH

    Britanski vojnik Piter Mur tokom misije u BiH

    Foto: facebook


Dodala je i da su fotografije dječaka sa Igmana nastale tokom 1995. godine, ali da se vojnik Piter Mur ne može sjetiti imena dječaka sa slike.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na