SUKOB NA DESNICI

Mustafa Cerić žestoko kritikuje Suljagića: Nije poznato da je Emir Suljagić počeo neki posao i završio ga

Ostaje da vidimo da li će Suljagić odgovoriti na najnoviju prozivku Mustafe Cerića

Mustafa Cerić I Emir Suljagić. Ilustracija

Piše: D. H.

21.10.2020

Bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa ef. Cerić na svom Twitter profilu oštro je kritikovao Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra u Potočarima i njegov rad. Cerić je za Suljagića napisao:


- Nije poznato da je Emir Suljagić počeo neki posao i završio ga! Ako jest neka me se ispravi. Bojim se da njegova priča o reviziji historije o genocidu nad Bošnjacima ide na ruku Dodikovim fantonskim komisijama o negaciji genocida! Volio bih da sam u krivu! Allah najbolje zna!



Stari sukob

Podsjetimo, Suljagić je ranije kritikovao Mustafu Cerića zbog njegove podrške Dritanu Abazoviću u Crnoj Gori nasuprot Mila Đukanovića. Suljagić je izjavio da je "zapanjen" Cerićevom podrškom za Abazovića. 


Ostaje da vidimo da li će Suljagić odgovoriti na najnoviju prozivku Mustafe Cerića. 

Podsjetimo, sukob između Cerića i Suljagića traje punu deceniju, a na vrhuncu je bilo 2011. kada je Suljagić, kao tadašnji ministar obrazovanja Kantona Sarajevo. donio odluku da ocjena iz vjeronauke u osnovnim školama ne ulazi u prosjek ocjena, čemu se oštro protivila Islamska zajednica na čelu s tada Mustafom Cerićem. U međuvremenu, Suljagić je napravio ideološki zaokret za 180 stepeni, pa je od SDP-ovca i žestokog ljevičara postao pojedinac koji nastupa s izrazito nacionalnih pozicija i zastupa stavove bliske politici Stranke demokratske akcije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.