SARAJEVO

Čolo i Novaković-Bursać na video-sastanku Stalnog komiteta PSVE

Prema najavama iz PSVE, bit će obavljena i hitna rasprava o odnosu vlasti i opozicionih političkih partija u Turskoj

Alma Čolo. Arhiv

A. Ka. / Fena

22.10.2020

Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo i zamjenica predsjedavajuće Delegacije i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković-Bursać učestvovat će na drugom dijelu video–sastanka Stalnog komiteta PSVE, koji će biti održan 22. i 23. oktobra. 

Na video-sastanku Stalnog komiteta PSVE, koji se održava kao zamjena za redovno oktobarsko zasjedanje PSVE, članovi Komiteta razmijenit će mišljenja o aktuelnim pitanjima sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Grčke i aktuelnim predsjednikom Komiteta ministara Vijeća Evrope Miltiadisom Varvitsiotisom. Prema najavama iz PSVE, bit će obavljena i hitna rasprava o odnosu vlasti i opozicionih političkih partija u Turskoj. 

Članovi Stalnog komiteta razmotrit će i nekoliko izvještaja koji se odnose na vještačku inteligenciju i njen uticaj na pitanja demokratije i ljudskih prava, kao i izvještaje o temama u nadležnosti Komiteta za pravne poslove i ljudska prava, Komiteta za jednakost i nediskriminaciju i Komiteta za kulturu, nauku, obrazovanje i medije, saopćeno je iz PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.