KRIVIČNA PRIJAVA

Novinari “Slobodne Bosne” učestvovali u pokušaju iznude!

Kantonalnom tužilaštvu prijavljeni i Vesna Nikolić, Armin Cibra i Mladen Stijepović

Piše: Avaz.ba

22.10.2020

Vesna Nikolić. Screenshot

Kompanija “Avaz” d.o.o. podnijela je jučer Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu krivičnu prijavu protiv Vesne Nikolić, Armina Cibre, Asima Metiljevića i Mladena Stijepovića zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom iznude. 


Detalj iz ugostiteljskog objekta: Asim Metiljević razgovara s osobom lijevo. ČITALAC

S kačketom napušta objekt nakon što se pozdravio sa ženskom osobom, koja je ostala sjediti. Čitalac

Završen dogovor: Armin Cibra napušta objekt. Čitalac

Naime, pomenuta Nikolić je u saradnji sa prijavljenim osobama u više navrata od menadžmenta “Avaza” tražila novac za korištenje imovine bivšeg novinskog preduzeća “Večernje novine” u Nedžaricima, koja je kao državna imovina bila predmetom privatizacije.


Početak iznude: Reketaški tekst s portala „Slobodna Bosna“. Screenshot

Pretvorbu imovine provela je Agencija za privatizaciju Federacije BiH, a Nikolićka je bez ijednog validnog dokaza tvrdila da pripada njoj. Uz krivičnu prijavu, „Avaz“ je predao i materijalne dokaze da je u iznuđivanje umješan Armin Cibra, osoba sklona podmetanjima, lažima i malverzacijama, kao i novinar „Slobodne Bosne“ Asim Metiljevic, koji je putem ovog medija iznosio lažne navode Vesne Nikolić.

Službeni list FBiH": Potpuno jasno da je jedini vlasnik novinskog preduzeća "Večernje novine" bila i ostala Agencija za privatizaciju FBiH. Faksimil

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.