NAJAVA

Kardinal Puljić za "Avaz": Imenovan je moj nasljednik, čekam odgovor Pape 

Običaj je da se kardinale ne umirovi odmah ako ih zdravlje služi. Ukoliko Papa produži moj mandat kao ordinariju, nastavit ću djelatnost kao i do sada, kazao nam je Puljić

Puljić: Još nikakav odgovor od Pape Franje nisam dobio. Arhiv

Piše: N. Aj.

22.10.2020

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić svečanom svetom misom u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu početkom mjeseca obilježio je 75 godina života, 50 misništva, 30 biskupstva i više od 25 godina kardinalske službe. 

On je svoj mandat stavio na raspolaganje papi Franji, koji treba odlučiti hoće li Puljić ostati na čelu Katoličke crkve u BiH. U intervjuu za „Dnevni avaz“ kardinal Puljić govorio je o odluci pape Franje, ali i suživotu naroda u ovoj zemlji, kao i bosanskim Hrvatima i njihovom nezadovoljstvu, između ostalog, i Izbornim zakonom.  

- Sada čekam odgovor Svetoga Oca. Pomalo u šali znam kazati: „Ne znam tko će prvi reagirati, dragi Bog ili Papa.“ Još nikakav odgovor nisam dobio. Običaj je da se kardinale ne umirovi odmah ako ih zdravlje služi. Ukoliko Papa produži moj mandat kao ordinariju, nastavit ću djelatnost kao i do sada. Ako, pak, prihvati moje odreknuće, onda se povlačim s odgovornosti vodstva biskupije, jer je već imenovan moj nasljednik - kazao nam je, između ostalog, Puljić.

Kompletan intervju pročitajte u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.