LIDER DNS-A

Nešić: Gdje su dokazi da sam reketirao, Dodik je to rekao u afektu

Od 2018. godine traje na neki način progon kadrova DNS-a, rekao Nešić

Nešić: Odluka o raskidu koalicije konačna. Arhiv

A. J.

22.10.2020

Kakav bih ja komadant bio da se krijem iza svojih vojnika i da nisam spreman da zaštitim svoje vojnike? Ja nisam taj. Ako ja kažem `za mnom`, onda ja idem prvi. I evo, dao sam glavu. I evo, živ sam, sjedim ovdje i ne bojim se ničega.


To je rekao lider DNS-a Nenad Nešić u emisiji "Puls" BN televizije.


Bivši direkor "Puteva Republike Srpske" i bivši član vladajuće koalicije u RS ostao je pri izjavi da je ostavka uslijedila zbog zdravstvenih razloga.


- Smatram da ono što se desilo iza zatvorenih vrata treba tu i da ostane, a ono što je trebalo da izađe u javnost, izašlo je. Desilo se da sam ja podnio ostavku iz zdravstvenih razloga. Smatram da tu treba da stavimo tačku - rekao je.


Ali, tu je još, smatra on, po koji kamen spoticanja u odnosu SNSD - DNS.


- Od 2018. godine traje na neki način progon kadrova DNS-a. Vi znate šta se desilo poslije opštih izbora. Smijenjen ovaj, smijenjen onaj...lista je podugačka. Nakon toga došli smo u situaciju da se ne možemo dogovoriti oko Prijedora. Ja poštujem koaliciju koju čini DNS, SNSD, SP. Ne vidim sebe u koaliciji u kojoj se nalaze ove instant partije koje su nastale cijepanjem velikih partija i koje su, na neki način ukrali mandate DNS-u - rekao je Nešić.


Optužbe SNSD-a, Nešiću još uvijek nisu jasne, ali ni prijatne, tvrdi on.


- Na otvaranjima puteva, kružnih tokova, svega što smo uradili prisustvovali su i najviši funkcioneri Republike Srpske. Zajedno sa mnom su presjecali vrpce i zajedno sa mnom se dičili rezultatima koje je ostvarivalo JP `Putevi RS`. Ok. Jesam reketirao!? Pa dajte dokaze. Gdje su ti novci? Ja sam duboko uvjeren da je gospodin Dodik to rekao u afektu i da mu ljudi koji su mu dali takve informacije ne žele nikakvo dobro, da mu žele zlo. Niti sam koga reketirao, niti sam taj čovjek. Nisam taj tip - kaže Nešić.


On dodaje da je odluka o raskidu koalicije konačna i da mora biti poštovana.


- A ukoliko se pokaže tačnim da je Banja Luka otkazala poslušnost Predsjedništvu DNS-a, ja ću sada jasno i glasno da poručim da će Gradski odbor Banja Luka biti raspušten. Lokalne organizacije su dužne da poštuju odluke predsjednika i Predsjedništva DNS-a. Ko ne bude poštovao te odluke, nije mu mjesto u DNS-u. Svi oni koji misle da mogu da ne poštuju odluke da već danas pakuju kofere i idu iz DNS-a - naglasio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.