TVRDNJE MEDIJA

Da li Đoković gradi hotel u Visokom!?

Da je opčinjen prirodnim fenomenom u Visokom, Novak ne krije

Novak uživa u Visokom. Arhiv

G. M.

23.10.2020

Neki mediji tvrdili su da se Novak Đoković (33) okreće se hotelijerstvu, te da će njegov prvi hotel bit u Visokom, u Bosni i Hercegovini. 

Kako su tvrdili, Đoković je boravak u Visokom iskoristio da ponovo napuni baterije na bosanskoj piramidi Sunca i u tunelima Ravne ispod nje, ali i da bi navodno finalizirao kupovinu zemljišta na kojem će graditi smeštajno-ugostiteljski objekat, pišu srbijanski mediji.

Nakon što su se u medijima pojavile informacije da se Novak Đoković (33) najboilji teniser današnjice okreće hotelijerstvu, a da će njegov prvi hotel biti u Visokom gdje je kupio i zemljište, redakcija "Avaza" kontaktirala je profesora Semira Osmanagića, koji je dva puta ugostio Đokovića u Visokom.

- Fake news. Kakvi hoteli, kakvo zemljište. Izmišljotina. Isto je bilo i nakon prve posjete da mi je dao 25.000 KM. Šta je vama ljudi, sramota je i da tražim a i da primim, čovjek je došao napravio promociju i od toga veće donacije nema - kazao je Osmanagić za "Avaz".

Pojašnjava da to nema veze s realnošću.

- Niti je kupio zemlju niti će praviti hotel. Ali ja se nadam da će on dolaziti kada god ima slobodan momenat, kada treba da se odmori jer u VIsokom ima dobre prijatelje. Prvi put je došao s roditeljima, drugi put sa suprugom, a sam je rekao da sljedeći put dolazi sa djecom. Meni je u interesu da on dolazi da to bude lijepa priča, da bude promocija - rekao je profesor Osmanagić.

On se trenutno nalazi u Beogradu.

- Novak me pozvao na trening, on ima svoj kompleks teniskih terena "Novak" u Beogradu. Ma rastrgaše ga svaki dan dolaze da se slikaju s njim. A on za svako dijete ima strpljenje - istakao je na kraju Osmanagić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.